FAQ - Meest gestelde vragen


Wat zijn de huisregels?
• Alle vakantiehuizen hebben buren, dus er mag buiten geen gebruik gemaakt worden van muziekboxen. Karaoke-sets en microfoons zijn niet toegestaan. I.v.m. afspraken met de buurt dient het geluidsniveau buiten na 22.00u beperkt te worden.
• Indien jullie binnen muziek draaien, graag alle ramen en deuren gesloten houden om geen overlast in de buurt te veroorzaken.
• In alle vakantiehuizen mag niet binnen gerookt worden.
• Het beschikbare hout is uitsluitend te gebruiken voor het stoken hot tub en kachels. Het is niet toegestaan om buiten een vuurtje te maken.
• Parkeren alleen op het terrein. Bij alle vakantiehuizen de inrit naar het huis vrijhouden i.v.m. calamiteiten.
• I.v.m. mogelijke overbelasting van het stroomnet graag informeren indien jullie elektrische apparaten aan willen sluiten die veel stroom verbruiken.
• Wij hebben de vakantiehuizen met veel zorg ingericht. Wij vragen je daarom ook met zorg met de woningen en de inventaris om te gaan.
• Het is verboden om in de vakantiewoning te roken of drugs te gebruiken.
• Niemand zal moedwillig iets beschadigen, toch kan het iedereen overkomen dat er iets kapot gaat. Wij stellen het zeer op prijs als je ons eventuele schade snel meldt. De huurders zijn aansprakelijk voor schade die door hen, medehuurders of gasten is ontstaan.
• Vuurwerk afsteken mag alleen tussen 31 december van 18:00 uur en 1 januari 02:00 uur.

Wat zijn de algemene voorwaarden?
Klik hier voor de algemene voorwaarden van onze branche organisatie HISWA-RECRON. 

Hoe kan ik mijn reservering annuleren en welke gevolgen heeft dit?
Indien jullie tot annulering over dienen te gaan neemt dan direct contact met ons op. Volgens onze algemene voorwaarden dienen jullie ons het volgende te vergoeden:

• bij een annulering meer dan twaalf maanden voor de ingangsdatum, 10% van de overeengekomen prijs;
• bij annulering binnen twaalf tot zes maanden voor de ingangsdatum, 30% van de overeengekomen prijs;
• bij annulering binnen vier tot zes maanden voor de ingangsdatum, 70% van de overeengekomen prijs;
• bij annulering binnen twee tot vier maanden voor de ingangsdatum, 80% van de overeengekomen prijs;
• bij annulering binnen twee maanden voor de ingangsdatum, 95% van de overeengekomen prijs;
• bij annulering op of na de dag van de ingangsdatum, 100% van de overeengekomen prijs

Wij adviseren onze gasten een annuleringsverzekering af te sluiten.

Hoe bevestig ik een optie?
Een optie bevestig je door een mail te sturen met daarin de tekst dat je graag wilt bevestigen, voor aantal personen + aantal nachten. Een reservering is pas definitief nadat je van ons een bevestigingsmail/ factuur heeft ontvangen. Een optie verloopt automatisch na de aangegeven periode in de optie-mail.

Betalen we borg?
Ja, voor het Wijnhuis vragen we € 300,- borg. Voor de Boerderij en de Schaapshut vragen we € 500,- borg. Dit bedrag moet op de betalingsdatums worden overgemaakt. Uiterlijk 10 dagen na vertrek wordt dit bedrag op jullie rekening terug gestort. 

Vanaf hoe laat mogen we in het huis en hoe laat moeten we vertrekken?
Check in is op aankomstdag om 15.00u. Vertrek is op zondag 17.00u of indien jullie bijgeboekt hebben tot maandag om 10.00u. Vroeger inchecken en later uitchecken kan bij beschikbaarheid en na overleg.

Hebben jullie inventarislijsten wat er aanwezig is in de huizen?
Ja, Wijnhuis, Boerderij, Schaapshut

Mag ik mijn hond meenemen?
2 kleine hondjes of 1 grote hond mogen jullie meenemen. Wel graag van te voren doorgeven. De honden mogen niet alleen achtergelaten worden in het vakantiehuis en ze mogen niet op de slaapkamers. Kosten € 35,- per hond voor extra schoonmaak.

Zitten handdoeken erbij inbegrepen?
Handdoeken zijn niet standaard inbegrepen in de huurprijs. Ze zijn wel te huur, graag van te voren aangeven en alleen mogelijk indien beschikbaar. Kosten voor 1 set bedragen € 4,50 per persoon (1 grote + 1 kleine handdoek).

Wat betaal ik extra voor het gebruik van de hot tub?
Jullie hoeven voor het gebruik van de hot tub in alle vakantiehuizen niet extra te betalen. Wij zorgen voor voldoende hout om de hot tub te stoken.

Let op:
1. Nooit de kachel stoken als er nog geen water in de hot tub zit.
2. Reken voor het vullen en stoken van de hot tub ca. 4 uur, voordat deze warm genoeg is om eerste keer te gebruiken.
3. Indien het buiten vriest kan het zijn dat het niet mogelijk is om de hot tub te gebruiken omdat de waterslangen bevroren zijn.

Welk koffieapparaat hebben jullie in de huizen?
Wij hebben in alle huizen een filterkoffie apparaat met normale filterzakjes, no 4.

Welke spullen staan er voor kinderen?
In alle vakantiehuizen hebben we 2 campingbedjes beschikbaar. Linnengoed hiervoor mogen jullie zelf meenemen. In alle huizen staan er 2 kinderstoelen. Buiten staan er bij de huizen een trampoline en speelhuis met schommels en glijbaan. Bij alle vakantiehuizen is er een sjoelbak. In de Boerderij en het Wijnhuis hangen beide een schommel in de woonkamer. In de kasten staat plastic bestek, bekers en bordjes voor de kinderen. In de huizen hebben we verschillende gezelschapsspellen.

Bij het Wijnhuis staat er 1 skelter en wat kleine trapfietsjes. Bij de Schaapshut en Boerderij hebben we verschillende trapauto's en (loop) fietsjes.

Welke keukenapparatuur is er in het huis aanwezig?
Wijnhuis: 2 heteluchtovens, magnetron, 2 x 4 pits inductie kookplaat (in totaal 8 kookpunten), koffieapparaat voor filterkoffie, 2 koelkasten met ieder 3 vriesvakken, professionele vaatwasser.
Boerderij: 2 x 4 pits inductie kookplaten (totaal 8 kookpunten), 2 heteluchtovens, magnetron, 3 koelkasten, 2 met vriesvakken, koffieapparaat voor filterkoffie, professionele vaatwasser. In de buitenkeuken 4 gaspitten en een gasoven.
Schaapshut: 2 inductie kookplaten (in totaal 8 kookpunten), 1 Amerikaanse koelkast, 1 losse koelkast, 1 koelwerkbank, 2 ovens, koffieapparaat voor filterkoffie, professionele vaatwasser.

Wat is er standaard aanwezig in de huizen?
Alle vakantiehuizen hebben een wasmachine en droger.
Bij aankomst in de vakantiehuizen zorgen we voor een beginvoorraad aan toiletpapier, vaatwasmiddel, afwasborstel en vuilniszakken, aanmaakblokjes en een aansteker zodat u niet direct misgrijpt bij aankomst.
In de keuken leggen we twee theedoeken voor u klaar.

Kunnen we na de reservering het aantal personen nog aanpassen?
Jazeker! Als jullie ons vóór de laatste betaaldatum (1 maand voor aankomst) informeren dat jullie het aantal personen willen aanpassen sturen we jullie een gewijzigde factuur met het juiste bedrag. Enige wijziging is bedlinnen en toeristenbelasting (en indien bijgeboekt handdoeken of opgemaakte bedden).

Hoe dienen we het huis achter te laten?
• Voor vertrek graag vaatwasmachine, vuilnisbakken, afvalbakjes op het toilet, BBQ en asbakken graag leegmaken en BBQ na gebruik schoonmaken.
• Graag linnengoed afhalen (alleen hoeslakens, dekbedovertrek en kussenslopen. De matrasbeschermers laten zitten) en verzamelen
• Hot tub leeglaten na gebruik (indien kachel uit is) en kachels schoonmaken
• Het vakantiehuis veegschoon achterlaten
• Terras buiten veegschoon achterlaten
• Alle meubels terugzetten op de plek zoals aangetroffen bij aankomst.
• Bij vertrek graag verwarming laag, alle lampen en vaatwasmachine uit. Alle ramen dicht en deur afsluiten.

Hebben jullie camera's bij de vakantiehuizen? 
Ja, ter bescherming van uw en onze eigendommen hangen er camera's buiten bij de vakantiehuizen, gericht op de parkeerplaats en sleutelkastje. Deze beelden worden niet actief bekeken. 

Hebt u iets laten liggen in de vakantiewoning na vertrek?
Wij sturen dit item graag naar jullie op. 

Hoe werkt het?

  • Stuur ons even een mailtje dat jullie iets hebben laten liggen, dan zoeken we het item op in het vakantiehuis.
  • Via post.nl kun je aangeven dat je een pakketje wilt versturen op: https://www.postnl.nl/versturen/pakket-versturen/direct-pakket-versturen
  • Via de link maak je een online verzendlabel aan en je mailt dit label naar reserveren@fruitboerderij.com
  • Wij printen dit label uit en plakken het op het pakketje en deze komt z.s.m. jullie kant op.