FAQ - Meest gestelde vragen

Wat zijn de huisregels?

 • Alle vakantiehuizen hebben buren, dus er mag buiten geen gebruik gemaakt worden van muziekboxen. Karaoke-sets en microfoons zijn niet toegestaan. I.v.m. afspraken met de buurt dient het geluidsniveau buiten na 22.00u beperkt te worden. 
 • Indien jullie binnen muziek draaien, graag alle ramen en deuren gesloten houden om geen overlast in de buurt te veroorzaken. 
 • In alle vakantiehuizen mag niet binnen gerookt worden.
 • Parkeren alleen op het terrein. Bij alle vakantiehuizen de inrit naar het huis vrijhouden i.v.m. calamiteiten. 
 • I.v.m. mogelijke overbelasting van het stroomnet graag informeren indien jullie elektrische apparaten aan willen sluiten die veel stroom verbruiken.
 • Wij hebben de vakantiehuizen met veel zorg ingericht. Wij vragen jullie daarom ook met zorg met de woningen en de inventaris om te gaan.
 • Niemand zal moedwillig iets beschadigen, toch kan het iedereen overkomen dat er iets kapot gaat. Wij stellen het zeer op prijs als u ons eventuele schade snel meldt. De huurders zijn aansprakelijk voor schade die door hen, medehuurders of gasten is ontstaan.
 • Vuurwerk afsteken mag alleen tussen 31 december van 18:00 uur en 1 januari 02:00 uur.

Hoe kan ik mijn reservering annuleren en welke gevolgen heeft dit?

Indien u tot annulering dient over te gaan neemt u dan direct contact met ons op. Volgens onze algemene voorwaarden dient u ons het volgende te vergoeden.

 • bij een annulering meer dan twaalf maanden voor de ingangsdatum, 10% van de overeengekomen prijs; 
 • bij annulering binnen twaalf tot zes maanden voor de ingangsdatum, 30% van de overeengekomen prijs;
 • bij annulering binnen vier tot zes maanden voor de ingangsdatum, 70% van de overeengekomen prijs;
 • bij annulering binnen twee tot vier maanden voor de ingangsdatum, 80% van de overeengekomen prijs;
 • bij annulering binnen twee maanden voor de ingangsdatum, 95% van de overeengekomen prijs;
 • bij annulering op of na de dag van de ingangsdatum, 100% van de overeengekomen prijs

Wij adviseren onze gasten een annuleringsverzekering af te sluiten.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Dit zijn de algemene voorwaarden van branche organisatie HISWA-RECRON, waar wij gebruik van maken. 

Hoe bevestig ik een optie? 

Een optie bevestigt u door een mail te sturen met daarin de tekst dat u graag wilt bevestigen, voor aantal personen + aantal nachten. Een reservering is pas definitief nadat u van ons een bevestigingsmail/ factuur heeft ontvangen. Een optie verloopt  automatisch na de aangegeven periode in de optie-mail. 

Betalen we borg?

Ja, voor het Wijnhuis vragen we € 300,- borg. Voor de Boerderij en de Schaapshut vragen we € 500,- borg. Dit bedrag moet op de betalingsdatums worden overgemaakt. Uiterlijk 10 dagen na vertrek staat dit op jullie rekening terug.

Vanaf hoe laat mogen we in het huis en hoe laat moeten we vertrekken?

Check in in het Wijnhuis en de Schaapshut is op aankomstdag om 15.00u, check in bij de Boerderij is om 14.00u. Vertrek is op zondag 17.00u of indien u bijgeboekt heeft tot maandag om 10.00u. Vroeger inchecken en later uitchecken kan bij beschikbaarheid en na overleg.  

Hebben jullie inventarislijsten wat er aanwezig is in de huizen? 

Ja, Wijnhuis, Boerderij en Schaapshut

Mag ik mijn hond meenemen?

2 kleine hondjes of 1 grote hond mogen jullie meenemen. Wel graag van te voren doorgeven. De honden mogen niet alleen achtergelaten worden in het vakantiehuis en ze mogen niet op de slaapkamers. Kosten € 35,- per hond voor extra schoonmaak. 

Zitten handdoeken erbij inbegrepen?

Handdoeken zijn niet standaard inbegrepen in de huurprijs. Ze zijn wel te huur, graag van te voren aangeven en alleen mogelijk indien beschikbaar. Kosten voor 1 set bedragen € 4,50 per persoon (1 grote + 1 kleine handdoek). 

Wat betaal ik extra voor het gebruik van de hot tub?

Jullie hoeven voor het gebruik van de hot tub in alle vakantiehuizen niet extra te betalen. Wij zorgen voor voldoende hout om de hot tub te stoken. 

Let op:

1. Nooit de kachel stoken als er nog geen water in de hot tub zit.

2. Reken voor het vullen en stoken van de hot tub ca. 4 uur, voordat deze warm genoeg is om eerste keer te gebruiken.

3. Indien het buiten vriest kan het zijn dat het niet mogelijk is om de hot tub te gebruiken omdat de waterslangen bevroren zijn.

Welk koffieapparaat hebben jullie in de huizen?

Wij hebben in alle huizen een filterkoffie apparaat met normale filterzakjes, no 4. 

Welke spullen staan er voor kinderen?

In het Wijnhuis hebben we 2 campingbedjes, in de Boerderij en de Schaapshut hebben we 3 campingbedjes staan, deze staan altijd klaar voor gebruik. Linnengoed hiervoor mogen jullie zelf meenemen. In alle huizen staan er 2 kinderstoelen. Buiten staan er bij de huizen een trampoline en speelhuis met schommels en glijbaan. Bij alle vakantiehuizen is er een sjoelbak. In de Boerderij en het Wijnhuis hangen beide een schommel in de woonkamer. In de kasten staat plastic bestek, bekers en bordjes voor de kinderen. In de huizen hebben we verschillende gezelschapsspellen.
Bij het Wijnhuis staat er 1 skelter en wat kleine trapfietsjes. Bij de Schaapshut en Boerderij hebben we verschillende trapauto's en (loop) fietsjes. 

Welke keukenapparatuur is er in het huis aanwezig?

Wijnhuis: heteluchtoven, magnetron, 4 gas kookpitten, koffieapparaat voor filterkoffie, 2 koelkasten met ieder 3 vriesvakken, professionele vaatwasser. 

Boerderij: 2 keramische kookplaten (totaal 8 kookpunten), heteluchtoven, magnetron, 3 koelkasten, 2 met vriesvakken, koffieapparaat voor filterkoffie, professionele vaatwasser. In de buitenkeuken 4 gaspitten en een gasoven. 

Schaapshut: 2 inductie kookplaten (in totaal 8 kookpunten), 1 Amerikaanse koelkast, 1 losse koelkast, 1 koelwerkbank, 2 ovens, koffieapparaat voor filterkoffie, professionele vaatwasser. 

Wat is er standaard aanwezig in de huizen?

Alle vakantiehuizen hebben een wasmachine en droger 

Bij aankomst in de vakantiehuizen zorgen we voor een beginvoorraad aan toiletpapier, vaatwasmiddel, afwasmiddel, afwasborstel en vuilniszakken, aanmaakblokjes en een aansteker zodat u direct na bij aankomst niet misgrijpt. Theedoeken mogen jullie zelf meenemen. 

Kunnen we na de reservering het aantal personen nog aanpassen?

Jazeker! Als jullie ons vóór de laatste betaaldatum (1 maand voor aankomst) informeren dat jullie het aantal personen willen aanpassen sturen we jullie een gewijzigde factuur met het juiste bedrag. Enige wijziging is bedlinnen en toeristenbelasting (en indien bijgeboekt handdoeken of opgemaakte bedden). 

Hoe dienen we het huis achter te laten?

 • Voor vertrek graag vaatwasmachine, vuilnisbakken, afvalbakjes op het toilet, BBQ en asbakken graag leegmaken en BBQ na gebruik schoonmaken.
 • Graag linnengoed afhalen (alleen hoeslakens, dekbedovertrek en kussenslopen. De matrasbeschermers laten zitten) en verzamelen 
 • Hot tub leeglaten na gebruik (indien kachel uit is) en kachels schoonmaken
 • Het vakantiehuis veegschoon achterlaten
 • Terras buiten veegschoon achterlaten
 • Alle meubels terugzetten op de plek zoals aangetroffen bij aankomst.
 • Bij vertrek graag verwarming laag, alle lampen en vaatwasmachine uit. Alle ramen dicht en deur afsluiten