Adopteer een fruitboom


Heb jij altijd al je eigen fruit willen oogsten? Adopteer dan nu een fruitboom!


Sinds de zomer van 2022 kun je op de Fruitboerderij een eigen perenboom adopteren. Inmiddels is het ook mogelijk een appelboom te adopteren! Op onze Fruitboerderij in Baarlo staan onze perenbomen met Williams peren. De Williams peren zijn als vroeg rijp en lekker om zo te eten, maar ook heel geschikt als stoofpeer en voor in likeur en sap. Een echte veelzijdige peer dus. Behalve de Williams perenbomen hebben we de Rewena appelbomen. De smaak van de Rewena appel is licht zoetzuur. Om deze reden is de appel perfect voor het maken van sap, in likeur of mee te bakken. Je kunt onze bomen via onze site adopteren, met of zonder naambordje voor bij je boom. Je mag dan elke zondag of op afspraak je boom bezoeken: even uitwaaien in de boomgaard of lekker picknicken in de schaduw. Ook mag je, als je dat leuk vindt, onder begeleiding van ons, je boom zelf snoeien, foto's komen maken met wie je wil in de bloesemtijd en natuurlijk zelf je fruit plukken!

Via een live webcam verbinding kan jij als adoptant ieder moment onze boomgaard bekijken. Zo kun je de bomen in alle seizoenen volgen: van knoppen in de winter, bloesem in de lente, naar vruchten in het voorjaar die in de zomer groeien tot heerlijke peren en appels, klaar om geplukt te worden. Wij zullen het hele jaar door goed voor de boom zorgen en hem snoeien, water en meststoffen geven zodat hij lekker fruit kan maken.

Je kunt een fruitboom voor jezelf adopteren of cadeau geven. Wij vinden een adoptieboom niet alleen een origineel, maar bovenal duurzaam en symbolisch cadeau. Een boom staat voor de cyclus van het leven. We hebben een mooie koker waarin je de oorkonde van de adoptie krijgt, met daarin een fles van ons eigen fruitsap. Een cadeau waar iedereen blij van wordt!

Plukken
De hele oogst van de boom is voor jou. Gemiddeld is dat 20 kilo fruit per boom en wij geven je kilogarantie, wat wil zeggen dat wij aanvullen tot 20 kg in het geval jouw boom een minder oogstjaar heeft. Als jouw boom een topjaar heeft en extra veel fruit heeft is dat jouw geluk! Aan het einde van de zomer laten wij je precies weten wanneer je de boom het beste kunt plukken. Op dat moment organiseren wij meerdere dagen om de bomen leeg te plukken, zo kun je er echt een uitje van maken. Vergoeding
Tegen een jaarlijkse vergoeding adopteer je je fruitboom in onze boomgaard. De jaarlijkse kosten van een adoptieboom bedragen € 37,50. Zodra je de boom hebt geadopteerd krijg je van ons bericht waar de boom te vinden is in onze boomgaard. Je kunt de boom ieder jaar opnieuw adopteren.

Williams peer: €37,50 per jaar
Rewena appel: €37,50 per jaar

Wil je een bordje bij je boom? Dat kan!
Voor een eenmalige bijbetaling van €14,95 krijg je een leuk gepersonaliseerd bordje bij je boom, zodat iedereen weet dat dit jouw boom is!

Williams peer
De Williams peer is een oude perensoort en relatief onbekend in Nederland. Het zijn grote peren met een gelige kleur. De peren zijn erg sappig en wij gebruiken de Williams peren dan ook voor ons perensap. De peer is erg bekend bij stokerijen in het buitenland omdat hij erg geschikt is voor het maken van een likeur of eau de vie (poire Williams). De Williams peer is de peer die wij als eerste oogsten, normaliter is hij midden augustus al rijp.

Rewena appel
Rewena is een nieuwe appelsoort in Nederland die resistent is tegen schurft en meeldauw en daardoor heel geschikt is om biologisch te telen. De appels zijn vrij groot en bijna volledig rood gekleurd. Rond april komt de bloesem aan de bomen en eind september/begin oktober kunnen de appels geoogst worden. De appels zijn sappig en de smaak is licht zoetzuur. Om deze reden is het de perfecte appel om te eten als handappel, maar ook voor het maken van vers sap, om in te maken en voor het maken van likeuren of in bakrecepten.