Morel kers

Wij telen de Kelleris morel, dit is een zoete morel, dus een kleine, zachte kers. De morel bevat veel gezonde inhoudsstoffen, daarom is het morellensap de bestseller uit onze webshop. Vanaf eind juni of begin juli oogsten we in onze kersenboomgaarden met onze oogstmachines. Onze morel smaakt superlekker op de Limburgse vlaai, wafels, in kriekbier, als conserven met siroop, als puur sap en verwerkt als jam. We leveren dan ook aan diverse fabrieken in Nederland, Belgie en Duitsland, die er heerlijke producten van maken. 

De Limburgse Morel heeft een telersvereniging opgericht en werkt samen met een heel aantal bakkers in Limburg en de rest van Nederland. Wil je weten of er een bakker bij jou in de buurt bakt met de échte Limburgse morel? Dat is te zien op het kaartje op deze Facebook pagina. Bakkers kunnen de Limburgse Morel bestellen bij Beko onder artikelcode 9039180 Morellen Limburg (3x5). Horeca-ondernemers kunnen deze bestellen via ons via info@fruitboerderij.com.

Omdat consumenten onze morellen ook weten te waarderen om zelf in het maken, zijn ze tijdens de oogst bij ons verkrijgbaar om direct in te maken. De data waarop deze te koop zijn, zijn te volgen via onze Fruitboerderij Facebook.

VIDEO: LIMBURGSE KERSEN VLAAI

Peer

In augustus begint de oogst van onze Williams peren, deze soort is in Nederland nog niet zo bekend, maar in de rest van Europa wel. Het is een zomerpeer die vers van de boom erg goed smaakt, maar door zijn zoete smaak en sappigheid ook uitermate geschikt is om stoofperen, likeur (Poire Williams) en ons heerlijke sap van te maken. 
In september plukken we Conference peren. Dit is in Nederland de meest gegeten perensoort. Daarnaast telen we ook de Lucas peer. 

Pruim

Vanaf 2015 telen we heerlijke Mirabellen (de Nancy) en Schwetschen pruimen. Deze worden in augustus en september met dezelfde machines geoogst als onze morellen kersen. Ze worden voornamelijk geproduceerd om in te maken voor conserven voor op vlaaien en in potjes op siroop. 

Appel

Vanaf eind augustus telen we onze Remo en Rewena, dat is onze nieuwe aanplant met zeer goede sap-eigenschappen. Hier laten we heerlijk sap van maken, zonder toevoegingen, dat het hele jaar verkrijgbaar is. 

Druif

We telen op kleine schaal druiven, voornamelijk rondom ons Wijnhuis en op de Berckt in Baarlo.

Dit zijn de volgende rassen: Auxxelerois, Pinot gris en Pinot noir.

Geïnteresseerd om grond bij ons te huren?

Neem contact met ons op!

Assortiment voor horeca of winkel?

Neem contact met ons op!